Az Oxygen Builder részletes áttekintése – Építs vele!

Ebben a cikkben áttekintjük az Oxygen Buildert, amely egy oldalépítő a WordPress felhasználók számára. Az alábbiakban mindent megvitatunk a funkcionalitástól, a plug-in kompatibilitáson át az árképzésig, a tanulási görbéig és még sok minden mást is.

Az Oxygen Builder jellemzői

A legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezni, amikor erről a bővítményről beszélünk, hogy kikapcsolja a beépített WordPress téma rendszert. Az Oxygen a szokásos drag and drop építő, amely hozzáférést biztosít az elemek (Oxygen Builder elements) és widgetek tekintélyes tárházához, amelyet sablon helyett bővítményként használhatunk.

Ez mindent tartalmaz a blog moduloktól kezdve a tartalomjegyzék elemeken át a szabványos szakaszokig és div-ekig. Ezek az elemek a webhely gyakorlatilag bármely részének létrehozásakor használhatóak.

Az Oxygen buildernek a Woocommerchez és Gutenberghez kapcsolódó külön-külön bővítményt kell telepíteni, amely csak a legdrágább csomagban elérhető, aminek ára itt elérhető. Korlátlan felhasználással és örökös frissítéssel.

Az Oxygen Builder templates globális szabályokkal is rendelkezik a Woocommerce esetében, a globális színek, a szövegek és a betűtípusok stílusára vonatkozóan. Mindezek közvetlenül az építőn belül állíthatók be, nincs szükség egyéni CSS-re.

Amiben mindenképpen előnyben van a versenytársakkal szemben az az, hogy fejlesztésorientált szemléletet mutat az eszközeit figyelembe véve. Támogatja a kreativitást, sőt ösztönzi is az embert, hogy alkosson valamit.

Könnyedén írhatsz PHP-t, CSS-t és JavaScriptet egy „kódblokk” elembe, de akár egy-egy előre deisgnolt szekciót közvetlenül is módosíthatsz. Nem sok page-builder teszi lehetővé, hogy PHP-t írj közvetlenül az elembe.

A fejlett egyéni mezők integrációját nem igazán szokták megemlíteni, de ez a legfontosabb dolog, ami lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármit megépíthess az Oxygenben, amiről csak álmodni tudsz. Minden mező értékét be lehet másolni szöveges elemekbe, feltételes láthatósági szabályokba és még sok egyébbe.

Az előre elkészített sablon weboldalak megkönnyíthetik a felhasználó munkáját, illetve létrehozhatunk popup ablakot is. Ennek a modulnak a neve Modal, amely egy olyan párbeszédpanel, amely az oldal tartalma fölé kerül, és jellemzően valamilyen módon interakcióba kell lépni vele, hogy visszatérhessen az oldalra.

Az oldalépítő használhatósága

Az Oxygen Builder egy fejlettebb platform, mint a legtöbb másik, ami a piacon megtalálható. Emiatt megköveteli, hogy alapvető ismeretekkel rendelkezz a webhelyek működéséről, nem árt ha ismered a HTML-t és az alapvető CSS-t (konkrétan a gridet és a flexboxot), továbbá, ha értesz a PHP-hez és a JavaScripthez, sokkal gyorsabban fog menni a fejlesztés.

Ez az építő arra vezet rá, hogy megértsd, vagy megtanuld a működési elvét ennek a sokszor bonyolult “világnak”, hiszen a CSS mellé grafikus felületet is kínál, ezzel is könnyítve munkát.

Ha nem érted, hogyan működik, akkor kissé nehézkes a használata és kínkeservessé is válhat a dolog. Ennek az a jó oldala, hogy ez egy sokkal rugalmasabb platformot használhatsz, mint bármelyik másik, és sokkal tisztább kódot ad ki, mint a konkurenseik, amely azzal a nem elhanyagolható előnnyel jár, hogy gyorsan fog betöltődni a weboldalad és könnyedén fogsz a Google Speed Insight-ban elérni 90 pont feletti eredményt. 

Tehát meg kell tanulnod használni, amit az Oxygen Builder praktikussága nagyban megkönnyít. Szerencsére van egy nagyszerű hivatalos oktatóvideókból álló gyűjtemény, egy Facebook közösség és támogatói háttér, amelyre ez idő alatt támaszkodhatsz.

Oxygen Builder Support – nem leszel egyedül

Az egyik versenyelőnyük az a többi oldalépítővel szemben, hogy gyors és technikailag felkészült ügyfélszolgálatot műküdtetnek, így bármikor kérdésed merül fel, akkor támaszkodhatsz rájuk. Minden e-mailen keresztül történik, és két munkanapon belül választ kapsz. A hivatalos támogatáson kívül az Oxygennek van egy körülbelül 18 000 fős Facebook-csoportja.

Ha bármilyen kérdésed van, felteheted ebben a csoportban, és nagy valószínűséggel néhány percen belül választ kapsz. A magyar felhasználók számára is létrejött egy Facebook-csoport, amely bővülő taglétszám mellett ad választ a felmerülő kérdésekre.

Az Oxygen Builder árazása

A bővítmény egyik fő vonzereje az az árképzési struktúra, amelyet követ. Ahelyett, hogy előfizetési modellben működne, mint néhány más konkurens, az Oxygen a fejlesztőknek egy élethosszig tartó korlátlan ajánlatot kínál.

Ez azt jelenti, hogy van egy egyszeri fizetés, melyért cserében korlátlan frissítéseket és támogatást kaphatsz. Emiatt az eszköz kezdeti befektetése magasabb, mint a legtöbb más ajánlat, ugyanakkor, ha egyszer a terméket megvásárolod, akkor a tiéd lesz, amíg csak szükséged lesz rá, és már akár rövid távon is jobban fogsz kijönni, mint a versenytársak előfizetési modelljével.

Korlátlan frissítésekhez, élethosszig tartó támogatáshoz is hozzáférhetsz, és annyi weboldalra telepítheted, ahányra csak akarod (végtelen licenc). Az Oxygen builder vs Elementor párharcban mindenképpen előbbi jön ki győztesen, ha az árazást vesszük alapul.

Más fejlesztési gondolkodásmód

Az egyik legfontosabb dolog, ami az Oxygent megkülönbözteti társaitól, az a tény, hogy teljesen kikapcsolja a WordPress téma rendszerét. Ez azt jelenti, hogy jellemzően a semmiből építesz egy webhelyet, és nincs téma keretrendszer, amelyből kiindulhatnál. Ez az üres vászon nyújtotta szabadságot jelenti, ezen a vásznon bármit létrehozhatunk, ami technikailag lehetséges HTML, CSS, PHP és JavaScript segítségével. 

A bővítményt körülvevő közösség

Korábban már említettük, hogy az egyik legfőbb előny a közösségben rejlik, furcsamód ezt kevésbé vagy egyáltalán nem hangsúlyozzák az értékesítési folyamat során. A közösség, amely leginkább a Facebookon tűnik ki, mindennapi felhasználókból, weboldalfejlesztőkből, plugin-fejlesztőkből áll – alapvetően a legtöbb ember ebben a csoportban tudja, hogyan kell válaszolni bármely kérdésére, amely felmerülhet a weboldalfejlesztés során. Ahelyett, hogy a hivatalos támogatást és az Oxygen kínálatát használnád, lehet, hogy gyorsabban fogsz választ kapni ezen a Facebook-csoporton keresztül.

Ez a csoport nem csak támogatásra szolgál, hanem ötletelésre és általában a WordPressről szóló beszélgetésekre is. A harmadik féltől származó bővítmények sok fejlesztője hozzájárul a közösséghez, és emiatt, ha olyan igénnyel és szükséglettel találkoznak, amely értéket nyújtana az egyes fogyasztók számára, akkor jó eséllyel készítenek egy bővítményt, amely ezt a kérdést megoldja.

A csoporton belül is sok olyan tartalomkészítő van, akik komoly fejlesztői tapasztalattal rendelkeznek, és részletes útmutatókat tesznek közzé arról, hogyan lehet összetett funkciókat létrehozni az Oxygenben. A közösség valóban nagyszerű ötletek, nagyszerű tartalmak, gyorsan megválaszolt kérdések és hozzáértő tagok otthona, ahol készek segíteni az alapvető kérdésektől kezdve az összetett kódolási koncepciókig mindenben.

A magyar Oxygen Builder Facebook csoport itt elérhető.

Divi, Elementor VS Oxygen

Itt tudod összehasonlítani a konkuren vállalkozásokkal:
https://oxygenbuilder.com/why/visual-builders-compared/

Összegezve tehát,…

Az Oxygen Builder egy csodálatos eszköz. Fejlett funkciókkal rendelkezik, hihetetlenül gyorsan tudsz vele weboldalt ké, és ha egyszer megérted, hogyan kell használni, a munkafolyamatai óriási mértékben javulnak. Ugyanakkor igényel egy kis tudást a weboldalak működéséről, és mivel kikapcsolja a WordPress téma rendszerét, egy új fejlesztési mentalitást is megkövetel. Az árazás nagyon korrekt, a hivatalos támogatás nagyszerű, a terméket körülvevő közösség pedig még ennél is jobb. Amennyiben egy szuper, gyorsan használható, ár-érték arányban verhetetlen oldal építőt keresel van egy jó hírünk számodra, megtaláltad!

Szerző: Herczegh János
Szia,

Ha eddig még nem találkoztunk volna, a nevem: Herczegh János. Én vagyok az a jófej marketinges srác, aki már a húszas évei elején milliós havi bevételt tudott elérni szép és imádnivaló feleségével az oldalán. Összeházasodtunk, és próbálunk egy olyan nagyszerű életet teremteni magunknak, amivel másokat is tudunk támogatni.

Nekünk nincsennek milliomos szüleink. Nem vagyunk sem okosabbak, sem szebbek másoknál. Egyedül talán a szorgalmunk az, ami kiemelkedő, bár vannak nálunk sokkal ügyesebb és sikeresebb vállalkozók is. És ez így van rendjén, hiszen pontosan ez az, ami motivációt ad: ügyesebbek, és sikeresebbek akarunk lenni mi is. 
Díjmentes Facebook csoport,
ahol minden hónapban haladó marketinges és webes anyagokat találsz.

Foglalj konzultációs időpontot

Ha érdekel, hogy a Te esetedben, miként zajlana a Mad Web programjában a közös munka, akkor először töltsd ki az űrlapunkat és jelentkezz 30 perces konzultációnkra. 
 Jól hangzik!
2021-ben két Marketing Gyémánt Díjat is nyertünk. A munkáinkat az alábbi szempontok szerint értékelték: terv kijelölése, implementálása a gyakorlatba, szakszerűség és eredményesség. Mindkét pályázatunk sikeres elbírálásban részesült.
Szabadulj meg a rosszul teljesítő webes jelenlétedtől egyszer s mindenkorra. Ha készen állsz, akkor találkozzunk a konzultációt kérő oldalon!
Beszéljünk!
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram